NAJAVA: Predstavljanje mostarskog književnika Marijana Mandića

NAJAVA: Predstavljanje mostarskog književnika Marijana Mandića

Književna večer “Predstavljanje književnog opusa mostarskog književnika Marijana Mandića” održati u srijedu, 23.11. 2022. godine, u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati.

O bogatom književnom stvaralaštvu Marijana Mandića, uz autora, će govoriti Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak-Glavna podružnica Mostar i Silvana Glibo Kozina, profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Organizator događaja je Kulturno-sportski centar Prozor-Rama.

Marijan Mandić rođen je 11. studenoga 1964. godine u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Prigrađanima i Potocima. Srednju prometnu školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, Odsjek za povijest, u Sarajevu. Do Domovinskoga rata radi kao srednjoškolski profesor u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi u Mostaru. Domovinski rat (1991. – 1995.) provodi u obavljanju različitih dužnosti, zbog čega je odlikovan odličjima Republike Hrvatske: Redom hrvatskoga trolista, Redom hrvatskoga križa, Spomenicom Domovinskoga rata te medaljama Ljeto ’95. i Oluja ’95. Teže je ranjen u siječnju 1993. godine, zbog čega nosi trajnu invalidnost.

Bibliografija

Bljesak nade na mom otoku (Split, 1994.), Krvava bjelopoljska poljana (Mostar, 1996.),

Ljetopis borbi i nada (Mostar, 1997.),

Plamen iznad bugojanskih šuma (Mostar, 1998.), Lutalica (Mostar, 2010.),

Lipe mostarske (Mostar, 2018.),

Tranzicija (Mostar, 2020.),

Vojnik u pet odora (Mostar, 2021.),

Ideologija (Mostar, 2022.)

U rukopisu ima još nekoliko pripremljenih romana. Marijana Mandića uskoro očekuje obrana doktorata na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu, a tema je razdoblje 19. i 20. stoljeća. Mandić živi i stvara u Mostaru.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar