Najutjecajnija ličnost 2015.: I Putin i papa Franjo su iza nje

Najutjecajnija ličnost 2015.: I Putin i papa Franjo su iza nje

Svojom politikom otvorenih vrata u Njemačku je privukla oko milijun izbjeglica i time postala najutjecajnija svjetska ličnost 2015. godine.

Njemačku kancelarku Angelu Merkel na tron su postavili novinari francuske agencije AFP, koji svake godine sastavljaju listu najutjecajnijih. Smatraju da se “mama Merkel”, kako su je ove godine prozvale izbjeglice s Bliskog istoka, pokazala liderom Europe. Vrlo važnim ocjenjuju i njezin čvrst stav u rješavanju ekonomske krize u Grčkoj.

Drugi najutjecajniji je ruski predsjednik Vladimir Putin. Novinari su pohvalili njegove pokušaje vezane za okončanje rata u Siriji. Treći je papa Franjo, ponajviše zahvaljujući mirenju SAD-a i Kube. Zabilježen će ostati i utjecaj Parižana, kojih je oko milijun i pol izašlo na ulice nakon terorističkih napada na Charlie Hebdo u siječnju ove godine u kojima je ubijeno 17 ljudi. Na popis najutjecajnijih smjestili su i lidera ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadija. Poručuju kako on jest bio nevidljiv, ali je Islamska država uspješno širila svoju “smrtonosnu kampanju”.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar