NEDOPUSTIVO: Hrvatski političar bio ‘kolovođa’ na Danu Republike Srpske

NEDOPUSTIVO: Hrvatski političar bio ‘kolovođa’ na Danu Republike Srpske

BANJA LUKA – Upravo je nevjerojatno da osoba koja politički djeluje u Republici Hrvatskoj, koja u sabornici često diže ruku i odlučuje o hrvatskim građanima, bude kolovođa na jednom od najosporovanijih događaja u BiH.

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Dragan Crnogorac predvodio je u Banjoj Luci 9. siječnja 2017. delegaciju srpskih institucija na obilježavanju Dana Republike Srpske.

Uz ostale aktivnosti vezane za obilježavanje dana državnosti i krsne Slave Srpske, Crnogorac je prisustvovao i svečanoj akademiji organiziranoj u sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Upravo je nevjerojatno da osoba koja politički djeluje u Republici Hrvatskoj, koja u sabornici često diže ruku i odlučuje o hrvatskim građanima, bude kolovođa na jednom od najosporovanijih događaja u BiH.

Podsjetimo, dan koji je Republika Srpska odabrala kao dan svog nastanka, za mnoge je stanovnike BiH dan stvaranja zločinačke i nelegitimne tvorevine koja je za sobom ostavila tisuće i tisuće žrtava.

O posjeti RS-a na ovaj dan nije bilo lako ni samom srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću koji nije nazočio cijeloj farsi, nego se pojavio nakon završetka proslave.

To ipak nije spriječilo hrvatskog građanina i političara Dragana Crnogorca da se tamo pojavi, i to kao “kolovođa” srpskih institucija u RH.

Podsjetimo, Crnogorac je je jedan od onih koji obilato koriste svoja prava u pravnoj državi Hrvatskoj. Točnije, i više od toga…

Ne tako davno prijavljen je zbog počinjena krivičnog djela tako što je koristio službeni automobil koji je u vlasništvu ZVO-a, a koji naravno, isključivo službeno, može koristiti 24 sata dnevno. No, Crnogorac je službeno vozilo, navodi se u prijavi koja je poslana na mnoštvo adresa, koristio za putovanja na sjednice Sabora RH što je i vidljivo u financijskim izvještajima ZVO-a a što ih je stajalo više od 90.000 kuna.

Problem je nastao kada je uočeno da je Crnogorac za ta ista putovanja pisao i pravdao putne naloge na trošak Sabora RH, iako je troškove prethodno naplatio ZVO-u, čime si je pribavio protupravno imovinsku korist.

Ovim djelima je, kazuje se u dopisu, Dragan Crnogorac iz naknada za dolazak na saborske sjednice nelegalno stekao iznos od preko 50 000 tisuća kuna, odnosno, za taj je iznos oštetio državni proračun Republike Hrvatske i zloupotrijebio položaj i ovlasti kao saborski zastupnik u parlamentu RH, ali i kao predsjednik ZVO-a.

Dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing