• NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!
  • NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!
  • NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!
  • NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!
  • NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!

NEKA PATI KOGA SMETA, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!!!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija slavila je u finalu Svjetskog prvenstva protiv Mađarske 9:6 i po drugi put u povijesti nakon 2007. godine uzela zlato na Svjetskom prvenstvu!

U prvoj četvrtini kapetan Sandro Sukno krasno je pobjegao na centarsku poziciju i zabio 14. gol na turniru i prvi hrvatski gol u finalu Svjetskog prvenstva. Hrvatska je sjajno krenula u finale, Barakudesu dominirale, ubrzo smo golom Luke Lončara poveli 2:0, Mađari nisu uspjeli postići pogodak u prvoj četvrtini, odlično smo branini napade Mađara i još preko Garcíje i Macana poveli 4:0 za kraj prve četvrtine.

Nismo dobro ušli u drugu četvrtinu, napad nam je bio nešto lošiji, a Mađari su pojačali obranu i uzvratili Barakudama brzim golom Martona Vámosa, nakon toga su Mađari proigrali i zabili za 4:2. Hrvatska u drugoj četvrtini nije uspjela zabiti gol, iako smo imali neke dobre prilike u napadu. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 4:2 za Hrvatsku.

Na početku treće Mađari su uspjeli zabiti za 4:3 i u potpunosti se vratili u utakmicu, naši vaterpolisti nisu uspjeli realizirati dvije prilike s igračem više u napadu. Mađari su na našu seriju od 4:0 odgovorili istom mjerom, na sredini treće četvrtine uspjeli su izjednačiti rezultat. Minutu i pol prije kraja treće četvrtine Garica je uputio udarac koji je od mađarskog bloka završio u njihovom golu. Mađari su napravili prekršaj u napadu, dobili smo loptu koja je otišla do Garcie koji ponovno sjajno pogađa na naše vodstvo od 6:4. Popravili smo obranu i zasluženo otišli na kratak odmor pred završnu četvrtinu s vodstvom od 6:4.

U završnu četvrtinu krenuli smo s pogotkom za vodstvo od tri razlike (7:4). Marton Vámos je smanjio na 7:5 i dao malu nadu domaćinima. U sljedećem napadu Vamos je ponovno zabio za -1 Mađarske protiv Hrvatske. Hrvatska je ponovno vratila na dva razlike, čudesni Sandro Sukno sjajno je potegao i zabio za 8:6 dvije minute prije kraja. Bijač je obranio pokušaj Mađara u napadu minutu i pol prije kraja, Hrvatska je i dalje imala vodstvo od dva razlike. Sukno je u zadnjih deset sekundi zabio za 9:6. Hrvatska je  zasluženo slavila u finalu Svjetskog prvenstva!

www.hrvatskareprezentacija.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar