Nevesinje: Za nestalim dječakom traga 110 pripadnika GSS-a

Nevesinje: Za nestalim dječakom traga 110 pripadnika GSS-a

U Nevesinje je stiglo 110 pripadnika Gorske službe spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine i pokrenuli su opsežnu potragu za desetogodišnjim dječakom koji je nestao juče poslijepodne oko 15.30.

Potragom rukovodi Žarko Pehar, načelnik Stanice GSS-a Čitluk.

”Nismo davno došli, po trenutnim brojkama stiglo je oko 110 pripadnika GSS iz cijele Bosne i Hercegovine,  ima policije i mještana”, kazao je Pehar.

Pehar je naveo da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku i da su pronađeni određeni tragovi bicikla u blatu.

GSS u potragu će krenuti sa opremom, psima i dronovima.

Teren koji se pretražuje je jako nepristupačan.

Policijska stanica Nevesinje  zaprimila je prijavu da je juče oko 15,30 sati, nestalo desetogodišnje dijete Vukašin Samardžija,  nastanjen u mjestu Bojišta bb, općina Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 cm, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenirci i smeđim gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase Šarplaninac.

Na terenu je veliki broj rodbine, susjeda, pripadnika Vatrogasne jedinice, Policijske stanice Nevesinje, Civilne zaštite, lovačkih udruženja koji pretražuju nepristupačni teren u pravcu gdje se sumnja da se dječak udaljio.

/Izvor: RTV BN/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar