Niko Kovač: "Bolje je da s Brazilom igramo prvu utakmicu, imamo rješenje za domaćine"

Niko Kovač: "Bolje je da s Brazilom igramo prvu utakmicu, imamo rješenje za domaćine"

Prvi svoj trening u brazilskoj klimi Hrvati će odraditi kroz koji sat, a izbornik Niko Kovač naglašava kako su svi koje je poveo sa sobom dobro raspoloženi. Mata de Sao Joao, gdje su Hrvati smješteni, zadovoljava sve zahtjeve za uspješne pripreme, dok će se klimi ipak trebati prilagoditi.

U svom malom brazilskom raju, Hrvati nisu imali problema s prosvjednicima niti su bili u doticaju s eskalirajućim nezadovoljstvom i razdorom kojeg je Brazilu donijela organizacija Mundiala.

"Vidjeli smo vijesti o zbivanjima u Brazilu, znamo za njih još od Kupa konfederacija prošle godine i znamo za probleme sa stadionima. Ipak, pogotovo u našem kampu, napravljen je fantastičan posao u kratkom roku. No, svi su došli na Svjetsko prvenstvo odigrati najbolje što mogu i ne smijemo se upustiti u bilo kakva drugačija razmišljanja", kaže Niko Kovač, a prenosi internetska stranica HNS-a.
 

Slika 1 od 1.
 
To na stranu, oni kojima će se na brazilsku klimu biti malo lakše prilagoditi su Eduardo i Sammir, dvojac koji će na otvaranju Svjetskog prvenstva nositi hrvatske dresove. Kovač komentira: "Neće biti posebnog pritiska na njih, oni su naši državljani, igraju za Hrvatsku i dat će sve od sebe bez obzira tko bude na drugoj strani. Poštujem njihovu ljubav prema Brazilu, ali oni su profesionalci i nastupaju za našu šahovnicu. S obzirom na stil igre, mislim da im je prilagodba bila laka. Mi smo dobili dvojicu kvalitetnih igrača koji dižu našu reprezentaciju na još višu razinu."

Što se same utakmice na otvaranju Prvenstva tiče, Kovač je naglasio kako je za Hrvatsku sjajno da s Brazilcima igra tu prvu utakmicu. "Za nas je čast otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Brazila, i ako već igramo s njima bolje je igrati prvu nego drugu ili treću. Pritisak na Brazilu je ogroman, nadmašit će onaj koji osjećaju u klubovima. Svi znamo kakva su im očekivanja. Mislim da je naša skupina jedna od najtežih na ovom turniru. Ne mogu ništa obećati, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo mi bili među onima koji će proći u drugi krug."

Naravno, Brazil je protivnik vrijedan poštovanja, ali nije nepobjediv, a Kovač misli da ima rješenje. "Brazil je momčad koja pritisne u prvih 15 minuta i tako rješava utakmice. Mislim da imamo rješenje, ali jedno je zamisao, a drugo ono što je moguće igračima provesti na terenu. No, imamo kvalitetnu, potentnu momčad i vjerujemo u sebe."

U idućim će danima Kovač sa svojim stručnim stožerom raditi upravo na pripremi te utakmice, a dobro će poslužiti i posljednja prijateljska provjera, protiv Australije 6. lipnja. "Protiv Australije ćemo dobiti odgovore na još jedno ili dva pitanja. Uvijek postoji mogućnost ozljede, ali postoji i na treningu. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime jer jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, a drugo je igrati protiv ozbiljnog protivnika u Brazilu. Australija igra lijepo, okomito i agresivno te sigurno može iznenaditi na Svjetskom prvenstvu. No, težimo pozitivnom rezultatu."

Izvor:http://www.hrsport.net/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar