Nogometni Euro odgođen, a  Olimpijske igre na čekanju

Nogometni Euro odgođen, a Olimpijske igre na čekanju

UEFA je odlučila da se Europsko prvenstvo odgodi za 2021. Igrat će se od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine, objavio je Nogometni savez Norveške na svojoj Twitter stranici.

MOO će u sljedećim danima obaviti razgovore s nacionalnim odborima, predstavncima sportaša, Međunarodnim paraolimpijskim odbor (IPC) te međunarodnom strukovnim savezima.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) danas se putem videokonferencije  sastao sa čelnicima međunarodnih sportskih saveza u vezi s organizacijom olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebale biti održane od 24. srpnja do 9. kolovoza. U službenom priopćenju zaključeno je da trenutno nema smisla donositi drastične odluke u vezi s održavanjem igara.   MOO će u sljedećim danima obaviti razgovore s nacionalnim odborima, predstavncima sportaša, Međunarodnim paraolimpijskim odbor (IPC) te međunarodnom strukovnim savezima. Izvršni odbor MOO-a stoga nije donio nikakvu drastičnu odluku, ali je zatražio od sudionika i  svih ostalih koji su uključeni u pripreme olimpijskih igara da daju sve od sebe kako bi se zaustavilo moguće širenje novog koronavirusa koji je pogodio i svijet sporta. ‘

‘Situacija se mijenja iz dana u dan. I dalje smo odlučni i nadamo se da u sljedeća četiri mjeseca neće biti  potrebni drastični pristupi u borbi za nesmetano održavanje olimpijskih igara”, priopćeno je iz MOO-a. Do jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu preostalo je još 130 dana. Održavanje igara se sve više dovodi u pitanje zbog novog koronavirusa, od kojeg je u Japanu trenutno zaraženo 1.500 osoba. Iako je japanski premijer Shinzo Abe još u subotu potvrdio da pripreme za OI idu po planu, u svijetu sporta dolazi do sve više otkazivanja natjecana i događaja, koji ometaju sustave kvalifikacija za nastup u Tokiju te remete pripreme sportista za najveći sportski događaj u četvorogodišnjem ciklusu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar