NOVI CENTIMETRI SNIJEGA: Otežano prometovanje na većini putnih pravaca u BiH

NOVI CENTIMETRI SNIJEGA: Otežano prometovanje na većini putnih pravaca u BiH

Zbog novih snježnih padavina, ponegdje i izrazito intenzivnih, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.  To se posebno odnosi na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima do 5 cm.

Zbog saobraćajne nezgode, u prekidu je odvijanje saobraćaja na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (u mjestu Jurkovica).

Na putnim pravcima Ripač-Bosanski Petrovac, Drvar-Bosanski Petrovac, Risovac-Blidinje-Posušje, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, kao i na putevima na području Bosanskog Grahova dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na području Odžaka magla smanjuje vidljivost do 100 metara. Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

“Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme”, poručuju iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uvjeta vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing