Novo veliko priznanje za Luku Modrića

Novo veliko priznanje za Luku Modrića

Hrvatski nogometaš Luka Modrić danas putuje u Monaco, gdje će dobiti još jedno veliko priznanje, a ovo dolazi iz ruku princa Alberta II. 

Luka Modrić ove seozne nije upao ni u širi izbor za osvajanje nagrade Zlatna lopta koju dodijeljuje France Football, no ipak godinu neće završiti bez individualne nagrade. Modrić neće otputovati s hrvatskom reprezentacijom u Opatiju, nego će put Monaca.

Razlog tome je nova nagrada koju će primiti hrvatski kapetan, a nagradu će mu uručiti Princ Albert II. Riječ je o nagradi Golden Foot koja se dodjeljuje nogometašima za ostvarene individualne i momčadske uspjehe te za njihovu osobnost. Ove godine Modrić je slavio u konkurenciji Messija, Ronalda, Chiellinija, Ramosa, Lewandowskog, Aguera, Piquea, Rooneyja i Silve.

Nagrada Golden Foot se dodijeljuje od 2003. godine. nagrada se dodijeljuje aktivnim igračima koji imaju najmanje 28 godina i može se osvojiti samo jednom u karijeri. Neki od ranijih dobitnika su Roberto Baggio, Ronaldo, Ronaldinho, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, Andrij Ševčenko, Francesco Totti, Iker Casillas, Zlatan Ibrahimović, Andres Iniesta… Dobitnik ima čast ostaviti otisak stopala na kneževskoj Promenadi šampiona.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar