Objavljen Javni poziv za poticaj za zapošljavanje

Objavljen Javni poziv za poticaj za zapošljavanje

Općina Prozor – Rama objavljuje dana 04.06.2020. godine  Javni poziv za  odabir korisnika grant sredstava po Programu poticaja za zapošljavanje u općini Prozor-Rama, za 2020.godinu.

Javnim pozivom predviđena je mogućnost dodjele sredstava  poticaja za zapošljavanje poslovnim subjektima koji vrše novo zapošljavanje u proizvodnim i prerađivačkim djelatnostima. Predviđeno je poticanje zapošljavanja tri i više novih djelatnika, uz mogućnost prihvaćanja i projekata koji predviđaju manje uposlenih, ukoliko se to ocijeni opravdanim. Iznos poticaja ovisi o broju novouposlenih, o visini novog ulaganja u vlastiti projekt, o vremenskom razdoblju na koju se poduzetnik obvezuje imati novu uposlenost, o utjecaju na neizravno zapošljavanje, i slično, a može se kretati od 3.500,00 KM do 12.000,00 KM.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Općine Prozor – Rama za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 400.000,00 KM. Obzirom će dio sredstava iz ove proračunske stavke biti utrošen u Program potpore gospodarstvu Općine Prozor-Rama za ublažavanje posljedica bolesti Covid-19, trebat će, u slučaju većeg zapošljavanja, u rebalansu Proračuna predvidjeti veći iznos za ove namjene. Za ovo postoji spremnost i osigurana novčana sredstva, rekli su nam u Općini.

Od početka provedbe Programa poticaja za zapošljavanje, 2011. godine, do sada je u općini Prozor – Rama odobreno ukupno 36 projekta podnesenih od strane 31 različitog poslovnog subjekta. Podržano je zapošljavanje novih 260 uposlenika.

PRIJAVA NA JAVNI POZIV zapošljavanje 2020

javni poziv poticaj za zapošljavanje 2020

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing