Objavljeno izvješće nakon kojeg ćete poželjeti promijeniti šifru za Gmail

Objavljeno izvješće nakon kojeg ćete poželjeti promijeniti šifru za Gmail

Malware s inficiranih uređaja krade podatke s Google Playa, Gmaila, Photos, Docs, G Suitea, Drivea i drugih Google servisa.

Prema novom izvješću sigurnosne tvrtke Check Point, provaljeno je na više od milijun Google računa u kampanji koju su nazvali Gooligan. Check Point navodi kako određena vrsta malwarea nalazi starije mobilne uređaje na Androidu u izdanjima 4.x i 5.

To nažalost predstavlja više od 74 posto uređaja na tržištu, a najviše su zahvaćeni oni u Aziji. Check point je odmah kontaktirao Google i počeo surađivati s njima u krpanju problema i pronalaženju izvora zaraze, jer se prema njihovim podacima dnevno zarazi čak 13 tisuća uređaja. Malware s inficiranih uređaja krade podatke s Google Playa, Gmaila, Photos, Docs, G Suitea, Drivea i drugih Google servisa.

Kako piše tportal, glavni cilj ovog malwarea nije tek krađa računa – već prisiljavanje korisnika na instaliranje aplikacija u sklopu goleme marketinške prijevare, koja hakerima donosi oko 320 tisuća dolara mjesečno i raste s brojem inficiranih uređaja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar