• Obuka o izradi poslovnog plana za osobe  s invaliditetom
  • Obuka o izradi poslovnog plana za osobe  s invaliditetom

Obuka o izradi poslovnog plana za osobe s invaliditetom

U aktivnosti projekta P.O.W.E.R. – Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom uključen je i Centar za osobe s posebnim potrebama Prozor-Rama.

Poslovni plan predstavlja opis ideje i način na koji osoba (poduzetnik) planira realizirati tu ideju .
Izrada Poslovnog plana bila je tema obuke koja je organizirana u okviru projekta P.O.W.E.R. (Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom) koji financira Europska unija, kroz IPA II – Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.
Ovom događaju, koji je održan u Ustanovi za obrazovanje odraslih „Emaus“ u Potocima kod Mostara, u periodu od 11. do 15.2.2019. godine, su prisustvovale osobe s invaliditetom , predstavnici udruga osoba s invaliditetom, poduzeća za zapošljavanje osoba s invaliditetom i javnih ustanova čija djelatnost je briga o osobama s invaliditetom.
Sudionici obuke su imali 32 nastavna sata, a učili su o osnovama poduzetništva, tržištu i marketingu, planu proizvodnje i prodaje, menadžmentu, pravnom okviru , upravljanju financijama i praktičnoj izradi poslovnog plana.
Na kraju petodnevne obuke, sudionici su svoje ideje predstavili kroz poslovni plan koji su samostalno izradili, a organizator im je uručio certifikate.
Obuci je prisustvovala i predstavnica Javne ustanove Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor-Rama .
Sve nezaposlene osobe sa invaliditetom, koje se nalaze na evidenciji Centra, mogu dobiti podršku u pisanju biznis plana za svoju poslovnu ideju.
Projekt P.O.W.E.R. provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara.
Projekat će doprinijeti kreiranju boljeg okruženja za osobe s invaliditetom, osobito na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti, priopćeno je na facebooku Centra Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar