Očitovanje Udruge 3. bojna brigade Rama i branitelja Uzdola

Očitovanje Udruge 3. bojna brigade Rama i branitelja Uzdola

Na objavljeni tekst – kolumnu na Ramskom vjesniku pod naslovom „Ususret Uzdolu:  Jesu li opet rezervirane klupe u prvom redu ispred oltara?“ reagirala je Udruga Treća bojna i branitelja Uzdola.

Reakciju prenosimo u cijelosti, uz napomenu da u spomenutom članku ni jednom riječju nisu spomenuti ni Udruga Treća bojna ni branitelji Uzdola, niti okupljanje Uzdoljana, pa je time reagiranje na isti još čudnije.

Tekst https://ramski-vjesnik.ba/clanak/u-susret-uzdolu-zasto-hercegovacko-neretvanska-zupanija-gura-uzdol-u-loviste-goraca/105539/ govori o podjeli lovišta u općini Prozor-Rama.

Udruga 3. Bojna brigade Rama i branitelja Uzdola osnovana je 2015 godine s jednim ciljem, da u ovim teškim vremenima očuva uspomenu  na vrijeme ponosa i slave. Da odaje počast svim žrtvama Domovinskog rata ,  da okuplja svoje pripadnike i narod raseljene župr Uzdola. U svom relativno kratkom vremenu postojanja samo snagom volje i čistoćom u postupcima i uz Božiju pomoć uspjela je neke projekte realizirati , neke ozbiljne započeti i dijelom realizirati,pritom čuvajući čast svakog svoga pripadnika. Jedan takav projekat organizira i ovih dana a to je „Dan 3. Bojne i branitelja Uzdola“ uz prvi susret iseljenih župljana Uzdola u svom  Uzdolu, uoči Patrona Župe Sv. Ivana Krstitelja koji je i donio naziv okupljanja „Ivandanski  Svitnjaci“ Prilikom pozivanja na ovaj događaj istakli smo „ poziv na zajedništvo“  i čvrsto vjerujemo da će ovaj susret to i donijeti.

Zašto sve ovo pišemo?

Proteklih dana na jednom lokalnom portalu objavljen je tekst od strane nepoznatog  „kolumniste“ koji nismo mogli drugačije shvatiti osim pokušajem da se naš poziv na zajedništvo optereti  političkim igrama, koje za cilj imaju narušiti naše okupljanje.  Zato upućujemo apel svim političkim čimbenicima da nam dopuste da svoje radosti i tuge možemo podjeliti  međusobno , sa svim dragim ljudima koji  za Uzdol  imaju razumjevanja

Molimo  sve medije  da promoviraju zajedništvo što je i naglašeno u našem pozivu na 1. Susret iseljenih i sadašnjih župljana Župe Uzdol  , naših prijatelja iz cijele Rame i susjednih nam Općina. Upozoravamo članstvo i prijatelje da ne nasjedaju i daju komentare na članke koji imaju za svrhu da podrivaju naše  zajedničko okupljanje.P

Pozivamo sve dobronamjerne  ljude da budu u prvim redovima i doprinesu našem zajedništvu. Pozivamo i sve one koji podrivaju ovakve skupove da dođu i uvjere se u rane našeg  Uzdola i našu dobru namjeru. Pozivamo i one koji pod svaku cijenu gledaju da se ovaj susret ne desi , da dođu  i vide naše zajedništvo, vjerujemo da će nakon toga iskustva podržavati naše okupljanje.

Svi su dobro došli, bez obzira gdje sjedili, bili smo u prvim redovima od 91-96 godine, ako smo mogli biti tada kad je krv svakodnevno tekla, valjda smijemo i danas kad nema prijetnje po naš život.

Naša Udruga je apolitična, takva će ako Bog da i ostati, jedinstveni smo ,tako ćemo i dalje djelovati .

Dođite 23 i 24. Lipnja i uvjerite se!!!!!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing