Radnici Zračne luke Mostar ponovno u štrajku

Radnici Zračne luke Mostar ponovno u štrajku

U slučaju da se radnici ne počnu isplaćivati na način kako nalaže Zakon, te u slučaju da se ne izvrši sistematizacija u Zračnoj luci Mostar, Sindikat uposlenih u ovom poduzeću namjerava stupiti u generalni štrajk, potvrdio je tijekom današnjeg novog dvosatnog štraka upozorenja predsjednik Sindikata Darko Buntić. Tvrdio je da se radnicima ne isplaćuje rad vikendima i noćni rad, a priznao je i da je plaća redovna, ali i da ponekad kasni, najviše po deset dana. Povod za današnji štrajk između ostalog je i odbijanje 250 KM od posljednje plaće, iako je ranije bilo dogovoreno da se taj iznos (koji je bio ranije oduzet) vrati radnicima.

– Vratili su nam ga samo jedan mjesec, a zatim ponovo prešutno ukinuli, tvrdi Bundić, kazavši da je radnicima voda došla pod vrat i da će stupiti u generalni štrajk bez obzira što bi to moglo proizvesti posljedice za preduzeće. Tvrdi da je broj putnika sve manji, da nove linije nisu isplative, te da Talijani više ne putuju s mostarskom Aerodroma, iako redovno posjećuju Međugorje.

image
RADNICI AERODROMA NEZADOVOLJNI ODNOSOM MENADŽMENTA/ADNAN DEMIĆ

Direktor Marin Raspudić kazao je, pak da se Talijani vraćaju u mostarsku Zračnu luku, najavio je nove letove za Skandinaviju i Poljsku, pohvalivši se i nedavno uvedenim novim linijama za Njemačku i Zagreb. Također, plata je redovna, a finansijska konstrukcija je zatvorena do kraja ove godine. Sindikat bez obzira na navedeno, ipak ne želi potpisati Kolektivni ugovor.

– U okviru mojih ovlaštenja radnicima je osigurano sve što se moglo osigurati. Ne može Marin Raspudić utjecati na Nadzorni odbor i Skupštinu, a nisam kriv ni što Mostar nemamo Gradsko vijeće. Prethodno vodstvo Sindikata imalo je razumijevanje i bilo je na dobrom putu. Neka građani procijene o čemu se ovdje radi, kazao je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar