Odlazak glumačke legende: Preminuo Ljubiša Samardžić

Odlazak glumačke legende: Preminuo Ljubiša Samardžić

Legenda srpske i jugoslavenske kinematografije imao je operaciju na mozgu krajem prošle godine, a u svibnju mu se stanje pogoršalo pa je ponovno završio u bolnici…

Preminuo je slavni glumac Ljubiša Samardžić, objavili su mediji u Srbiji. Imao je 81 godinu.

Legenda srpske i jugoslavenske kinematografije imao je operaciju na mozgu krajem prošle godine, a u svibnju mu se stanje pogoršalo zbog kronične leukemije od koje je bolovao pa je ponovno završio u bolnici. U srpnju su ga, nakon toga, pustili na kućnu njegu.

Ljubiša Samardžić rođen je 1936. godine u Skoplju. Bio je dijete iz rudarske obitelji. U srednjoj školi povremeno je radio kako bi uzdržavao obitelj.

Studirao je pravo, a potom je prešao na Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu. Debitirao je na filmu 1961. godine, gdje je igrao u ostvarenju “Igre na skelama”.

Ostvario je zapažene uloge u brojnim filmovima, kao što su “Bitka na Neretvi” (Novak), “Valter brani Sarajevo” (Zis”), “Bombaši” (Kovač), “Sutjeska” (Stanojko), “Ljubavni život Budimira Trajkovića” (Vojislav Voja Trajković)…

U bogatoj televizijskoj karijeri glumio je u serijama “Vruć vetar”, “Povratak otpisanih”, “Kuda idu divlje svinje”, “Bolji život”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Jesen stiže, dunjo moja”.

Bio je oženjen za Mirjanu s kojom je bio 50 godina u braku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing