OO HDZ 1990 Prozor-Rama ne podržava ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini

OO HDZ 1990 Prozor-Rama ne podržava ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama održao je sjednicu 10. siječnja 2019. godine u kojem se raspravljalo o političkoj situaciji u BiH i uspostavi vlasti nakon općih izbora održanih u listopadu 2018. godine.  Donosimo priopćenje za javnost o zaključcima tog sastanka:

Priopćenje za javnost

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama na svojoj je VIII. sjednici, održanoj dana 10.01.2019. godine u Prozoru, u raspravi o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za sjednicu Predsjedništva i Središnjeg odbora, usvojio dva važna dokumenta.

Prvi je Deklaracija o obvezama političkih subjekata u BiH, kojom se pokušava nametnuti strateško promišljanje o potrebi da izborni pobjednici na proteklim Općim izborima što prije uspostave vlast i pokrenu procese reformi koje su neophodne kako bi i Hrvati i svi drugi narodi pokrenuli izlazak iz vrlo lošeg stanja u koje su uvučeni dosadašnjim političkim lutanjima. Deklaracijom se traži da stranke pobjednice svoje  međusobne odnose rješavaju sporazumno i transparentno, uz kompromise,  te uz najveće moguće poštivanje svih naroda i svih građana. Od Visokog predstavnika Valentina Inzka se traži da se aktivnije uključi u politički život koristeći ovlasti koje ima. Deklaracijom se traži od Hrvatskog narodnog sabora da korjenito preispita svoj rad, da konačno ostvari unutarhrvatsko uvažavanje, demokratski politički pluralizam  Hrvata u BiH, da pokrene procese poboljšanja ekonomskog i socijalnog stanja Hrvata i pripadnika drugih naroda u BiH kroz razvoj gospodarstva uz korištenje europskih predpristupnih fondova. Također se obvezuje rukovodstvo HDZ-a 1990 da u narednom razdoblju u politički život BiH unosi pozitivne ideje i doprinosi provedbi mjera poboljšanja uvjeta života Hrvata i drugih naroda i građana. 

Drugi dokument je zaključak da „OO HDZ 1990 Prozor-Rama ne podržava ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini“. Ovim zaključkom je iskazan jasan stav Rame i upućena poruka stranačkim kolegama, u prvom redu Predsjedniku HDZ-a 1990 Iliji Cvitanoviću, da ne nasjedaju na neiskrene ponude o koaliranju sa Čovićevom grupom, jer takvo koaliranje može značiti samo novu prijevaru i prebacivanje odgovornosti za nerad i nered  jer se od Čovićeve  diktature ne može očekivati iskren rad ili uvođenje reda.

Prijedlog Deklaracije i Zaključak upućeni su Predsjedništvu i Središnjem odboru HDZ-a 1990 te su na sjednicama 12.1.2019. u Tomislavgradu obrazloženi od strane dr. Joze Ivančevića, Predsjednika Općinskog odbora Prozor – Rama.

 

Prozor – Rama, 14.1.2019.                                                   HDZ 1990 OO PROZOR – RAMA

                                                                                              Ured za informiranje

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar