TAJNI POSJET 9. i 10. SIJEČNJA: Dragan Čović dva dana boravio u Beogradu!

TAJNI POSJET 9. i 10. SIJEČNJA: Dragan Čović dva dana boravio u Beogradu!

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović boravio je 9. i 10. siječnja u Beogradu, potvrđeno je za Vijesti.ba iz Veleposlanstva BiH u Srbiji.

Tragom neslužbenih informacija o tome da je Čović nakon prisustvovanja obilježavanju neustavnog Dana RS u Banjaluci 9. siječnja, istog dana otputovao u Beograd, zatražena je službena potvrda ove informacije od Veleposlanstva BiH u u Beogradu

Iz Veleposlanstva su potvrdili da je Čović boravio u Beogradu od večernjih sati 9. siječnja, a da je po završenim aktivnostima planiranim za 10. siječnja napustio glavni grad Srbije, javlja portal vijesti.ba

U dopisu Veleposlanstva BiH stoji:

“Sekretarijat Predsjedništva BiH je svojim aktom  upućenom MVP BiH najavio putovanje gospodina Dragana Čovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH u Beograd, Republika Srbija, 09- 10.01.2019.godine, u pratnji gospođe Tonke Krešić Gagro i pripadnika osiguranja. Polazak za Beograd najavljen je za srijedu, 09.01.2019. godine, u poslijepodnevnim satima, a povratak u četvrtak, 10.01.2019. godine, po završenim aktivnostima, Naprijed navedeni akt Sekretarijata BiH proslijeđen je ovoj Ambasadi. Postupajući po aktima, Ambasada BiH u Beogradu je notom upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije najavila dolazak gospodina Čovića i osoba u njegovoj pratnji i zamolila obezbjeđenje neometanog prolaska na svim graničnim prelazima, kao i policijsku pratnju u Republici Srbiji”.

O programu posjete predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i razgovorima koje je imao u Beogradu, Veleposlanstvo BiH u Srbiji nema informacija, kao ni šira javnost u BiH.

 

/Izvor: Dnevni list/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar