Podignuta optužnica protiv domaćeg isilovca Muniba Ahmetspahića, zvanog Ebu Davud iz Zenice

Podignuta optužnica protiv domaćeg isilovca Muniba Ahmetspahića, zvanog Ebu Davud iz Zenice

Optuženi Munib Ahmetspahić (1990) se tereti da je od  2013. do 2018. godine boravio na području Sirije i Iraka kao pripadnik paravojnih formacija „ISIL“, „Jabhet al-Nusra“, „Al-Nusrah Front“ koje su od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkim organizacijama.

 Tužitelj Odsjeka za terorizam u Tužiteljstvu BiH, podigao je optužnicu protiv:

– Muniba Ahmetspahića, zv. „Ebu Davud“, „Osman“ i „Mugira“, rođenog 1990. godine u Zenici.

Optuženi se tereti da je u dva navrata, sa ciljem pridruživanja terorističkim organizacijama u razdoblju između 2013. i 2018. godine, boravio na području Sirije i Iraka, gdje se pridružio paravojnim formacijama „ISIL“, „Jabhet al-Nusra“, „Al-Nusrah Front“, koje su od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkim organizacijama.

Optuženi se tereti da se pridružio terorističkim organizacijama i sudjelovao u borbama i terorističkim aktivnostima prigodom čega je i teško ranjen na području Sirije.

Istraga protiv optuženog vođena je u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, koju sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i inozemstvu provodi Tužiteljstvo BiH.

Optuženi se tereti za kazneno djelo organiziranje terorističke skupine  iz članka 202d. stavka 2., a sve u svezi sa kaznenim djelom terorizma iz članka 201. KZ-a BiH.

Uz optužnicu,  Sudu BiH je upućen i prijedlog za produženje pritvora.

/Republikainfo.com/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing