OPĆINA POZIVA MLADE NA POKRETANJE PODUZETNIČKIH PROJEKATA

OPĆINA POZIVA MLADE NA POKRETANJE PODUZETNIČKIH PROJEKATA

Općina Prozor – Rama objavila je 20.05.2019. Javni poziv za za prijavu projekata po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

Radi se o posebnom programu u okviru općinskog Programa za zapošljavanje kojim se planira potaknuti poduzetništvo mladih u ovoj općini.

Naime, općinski Načelnik dr. Jozo Ivančević je podržao prijedlog Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije kojim se općinski Program poticaja za zapošljavanje u ovoj godini kreira kao tri posebna programa: jedan je Poduzetništvo žena  koji se provodi zajedno sa američkom organizacijom USAID, drugi je Program zapošljavanja i samozapošljavanja mladih dok je treći klasični općinski Program poticaja za zapošljavanje.

Općina Prozor-Rama je u srijedu, 15.05.2019., u dvorani HE Rama predstavila Program samozapošljavanja i zapošljavanja mladih osoba. Na dobro posjećenom sastanku sa mladima, predstavljena je radna verzija Javnog poziva nakon čega je uslijedila rasprava s prijedlozima o što boljem oblikovanju konačnog Javnog poziva. Sudionicima su predstavljene i zakonske odredbe koje su potrebne za pokretanje vlastitog posla kroz poduzeće ili obrt.

Uz uvažavanje prihvatljivih primjedbi i sugestija, dana 20.05. objavljen je Javni poziv po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih općine Prozor – Rama u 2019. Sukladno primjedbama koje su iskazali mladi, prihvaćena je sugestija da pravo sudjelovanja,osim samozapošljavanja mladih osoba u vlastitom poslovnom subjektu, imaju i postojeći poslovni subjekti koji planiraju zapošljavanje mladih osoba. Također je prihvaćena sugestija da javni poziv ostane otvoren do kraja godine, uz iskazanu mogućnost da se povećaju i sredstva po pojedinačnom projektu i ukupnom planirana sredstva po Programu.

Javnim pozivom je predviđeno pojednostavljeno prijavljivanje interesa i idejnog projekta samo putem Prijavnog obrasca, dok bi se otvaranje obrta ili poduzeća, prijavljivanje uposlenosti i drugi potrebni dokumenti odrađivali i podnosili nakon pozitivnog mišljenja od strane posebnog Povjerenstva.

 

Javni poziv za zapošljavanje mladih novo

PRIJAVA NA JAVNI POZIV

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar