Otvoren poziv za drugu generaciju AWE Akademije za poduzetnice

Otvoren poziv za drugu generaciju AWE Akademije za poduzetnice

Besplatni poduzetnički program koji realizira Fondacija 787 održat će se periodu od ožujka do rujna 2022. godine.

Prijavite se na „AWE Akademiju za poduzetnice“, globalni sveobuhvatni program za žene poduzetnice i one koje imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis. Akademija će okupiti 30 žena iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koje dobro poznaju engleski jezik i mogu bez poteškoća pratiti predavanja na ovom jeziku.

Program traje sedam mjeseci i to od marta do septembra 2022. godine, a realizirat će se većinski online putem, uz dva susreta uživo.

Odabranim poduzetnicama će u okviru programa biti omogućen pristup posebnoj DreamBuilder platformi za učenje i obuku poduzetnica, koja omogućava praćenje edukativnog sadržaja i obrađivanje različitih poslovnih tema na engleskom jeziku. Teme će biti obrađivane na sedmičnom nivou, a nakon preslušane radionice na platformi, učesnice će prisustvovati  edukativnoj sesiji sa lokalnim ekspertima/cama kako bi date teme obradile u bh. kontekstu te imale priliku postaviti dodatna pitanja vezana za njihov biznis i izazove sa kojima se susreću.

Osim edukativnih sesija, učesnicama će tokom cijelog programa biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim iskustvom u različitim poduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i raditi na postizanju ciljeva njihovih biznisa.

Na samom kraju programa, poduzetnice će imati priliku natjecati se na velikom pitch takmičenju i to za bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.

Prijave za AWE Akademiju za poduzetnice su otvorene od 01.03. do 22.03.2022. godine i učešće za sve odabrane kandidatkinje je u potpunosti besplatno, a svoje prijave možete poslati popunjavanjem prijavnog obrasca.

Razvijajmo poduzetništvo u BiH zajedno!

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Naše aktivnosti uključuju obrazovanje, informiranje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar