Parku prirode Blidinje 12,5 milijuna eura za razvoj turizma

Parku prirode Blidinje 12,5 milijuna eura za razvoj turizma

Ovaj program je financirala EU sa devet milijuna eura i Vlada Njemačke sa 3,5 milijuna eura, a provodi Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju /GIZ/. 

U Sarajevu će danas biti obilježen uspješan završetak aktivnosti u oblasti turizma u Parku prirode Blidinje provedenih u okviru “Prolokal programa” EU koji podržava ekonomski razvoj u BiH vrijednosti 12,5 milijuna eura. Ovaj program je financirala EU sa devet milijuna eura i Vlada Njemačke sa 3,5 milijuna eura, a provodi Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju /GIZ/.  “Podrška Parku prirode ima pozitivan utjecaj na razvoj sektora turizma u području Hercegovine”, priopćeno je iz GIZ-a.

U priopćenju se navodi da su neka od glavnih dostignuća “Prolokal programa” EU u ovoj oblasti djelovanja uspostavljanje suradnje između različitih dioničara Parka prirode Blidinje, stvaranje zajedničkog brenda tipičnih poljoprivrednih proizvoda iz ovog područja i njihovo uključivanje u turističku ponudu, te uvođenje modernih marketinških alata i “zelenih” praksi.  Danas će biti upriličena i izložba poljoprivrednih proizvoda iz Parka prirode Blidinje.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar