Plenković je presložio Vladu: Ovo su njegovi novi ministri

Plenković je presložio Vladu: Ovo su njegovi novi ministri

Danas je završen proces konzultacija koje smo imali s partnerima. Dogovorili smo popunjavanje Vlade s novim ministrima. Oni će biti tijekom jutra predstavljeni pred odborima Sabora i nakon toga očekujem da bude glasovanje i da cijela Vlada bude kompletirana. Predrag Štromar postat će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, profesorica Blaženka Divjak ministrica znanosti i obrazovanja, Davor Božinović ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić ministar rada i mirovinskog sustava, ministar uprave bit će Lovro Kuščević, kazao je premijer Andrej Plenković na početku svog obraćanja nakon održane sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Prema ovome, Pavo Barišić neće biti u Vladi.

‘Barišiću sam se zahvalio za trud’

– Nije nikakav uvjet bio da Pavo Barišić izađe iz Vlade. Zahvalio sam mu za trud, dao je svoj obol, sve što je napravio, napravio je u skladu s našim programom – kazao je premijer.

 

‘Nebitno je tko će sve dići ruku sutra, važno je da imamo većinu’

Premijer je istaknuo kako je HNS zadovoljan te da će se sutra u Saboru vidjeti koliko će ruku podržati nove ministre.

– Nebitno je tko će sve dići ruku sutra, važno je da imamo većinu. Važno je da predstavimo ministre i da se Hrvatska okrene onome što je bitno. A to je gospodarski rast i razvoj. Moja poruka je – odgovornost HDZ-a je održati političku stabilnost, funkcioniranje institucija, provoditi program Vlade. Ispružena ruka koju smo dali nizu parlamentarnih stranaka da se uključe u taj proces je tu. Nakon parlamentarnih i dva kruga lokalnih izbora je vrijeme da se okrenemo poslu – kazao je Andrej Plenković.

 

 

‘Dogovor je postignut. Sve će biti dobro…’

Premijer je  uoči sjednice kazao kako će dio o dogovoru s HNS-om javnosti priopćiti večeras, a dio ujutro.

– Dogovor s HNS-om je postignut. Sve smo na telefonu dogovorili. Sve ću vam kazati, dio večeras, dio ujutro – kazao je premijer Plenković.

Na upit kako će to s HNS-om funkcionirati kazao je kako će sve biti dobro.

 

 

Brkić: Nema uvjeta. Mi smo najjača stranka, a oni su naši partneri

Na ulazu u zgradu netom prije sastanka Milijan Brkić kratko je kazao novinarima kako nema uvjeta, jer je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj, te da su oni njihovi partneri, misleći na kolege iz HNS-a.

– Ja ću biti za, Vesna Pusić neće biti dio većine – rekao je HDZ-ovac Darko Milinović i podsjetio da je on još prije osam mjeseci bio zagovornik koalicije s HNS-om bez Vesne Pusić.

 

 

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing