Počinju radovi na dionici Zvirovići – Počitelj, a na proljeće i Počitelj – Buna

Počinju radovi na dionici Zvirovići – Počitelj, a na proljeće i Počitelj – Buna

Radovi na nastavku izgradnje autoceste kroz Hercegovinu očekuju se uskoro, potvrdili su iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH. “Dionice na jugu Počitelj – Zvirovići i most Počitelj su one na kojima je natječajna procedura privedena kraju i vrlo brzo može se očekivati dodjela ugovora i početak radova na ovim dionicama”, navedeno je iz JP Autoceste Federacije BiH.

Vrijednost radova

Kao što je i ranije navedeno, radove na ovoj dionici financira Europska investicijska banka (EIB). Ukupna vrijednost radova na ove dvije dionice je nešto više od 100 milijuna eura, a dužina dionice je 11,07 kilometara.

“Značajniji objekti koji će biti izgrađeni na ovoj dionici su tri mosta, tunel, petlja, naplatno mjesto i priključak na M17”, navode iz JP Autoceste Federacije BiH.

Zanimljivo je spomenuti kako je most Počitelj jedna od najkompleksnijih građevina, odnosno mostova na cijelom koridoru Vc. “Most Počitelj je kolosalni objekt dug 945 metara i maksimalne visine iznad tla 100 metara, s rasponskom konstrukcijom među stupovima od 147 metara”, navode iz JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Ističu kako je izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići nužna kako bi se promet s magistralne ceste M17 preusmjerio na autocestu prema Bijači.

VL

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar