Poruka iz Mostara: Mi nismo glasovali za Komšića

Poruka iz Mostara: Mi nismo glasovali za Komšića

U Mostaru je održan prosvjed protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. S prosvjeda, na kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća Hrvata, poslane su poruke kako je demokracija umrla, te kako Komšić nije njihov predsjednik.

Službenih izjava od strane gradskih i federalnih vlasti nije bilo. Izjave su davali studenti, te nezadovoljni građani. U izjavama prosvjednici su govorili kako Hrvati nisu glasovali Komšića, te kako ih zbog toga on ne može predstavljati. –

”Nas, većinu ovdje, zabrinjava i najviše tišti način na koji je gospodin Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Naime, on je u potpunosti u pravu kada kaže da Ustav BiH ne govori o hrvatskom, srpskom, bošnjačkom članu Predsjedništva nego o članovima da je iz reda tog i tog naroda. Međutim, činjenica je da Hrvati u svojoj velikoj većini nisu glasovali za gospodina Komšića. Gospodin Komšić je izabran u svoju funkciju koju trenutno obnaša kao i 2006. i 2010. godine glasovima, većinski, bošnjačkog naroda. Tako možemo primijetiti da je gospodin Komšić dobio glasove u sredinama gdje Hrvata gotovo i nema”, rekao je prosvjednik Petar Jurić.

bljesak.info

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar