Poruka ravnateljice OŠ ¨Ivan Mažuranić¨Gračac, povodom početka nove školske godine

Poruka ravnateljice OŠ ¨Ivan Mažuranić¨Gračac, povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, poruku učenicima i roditeljima, uputila je Lidija Zadrić, ravnateljica OŠ Ivana Mažuranića Gračac.

Dragi učenici,cijenjeni roditelji, u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine započinje nova školska godina, drugačija od svih dosadašnjih. Zbog epidemije COVIDA -19 suočeni smo s velikim izazovom i odgovornošću, organizirati početak nove školske godine i izvođenje redovite nastave u uvjetima koji će osigurati da se naši učenici osjećaju sigurno i zaštićeno.

Činjenica jeste da je škola djeci važna i potrebna ne samo kao mjesto stjecanja znanja i vještina, već  i kao bitno mjesto njihova odgoja, druženja s vršnjacima, mjesto socijalizacije i važan čimbenik u njihova odrastanja.

Nastavom na daljinu završili smo prošlu školsku godinu i njome ostvarili neprekidnu vezu s našim učenicima koji su pratili ovaj vid nastave, naravno uz pomoć svojih roditelja, te se trudili ispuniti i izvršiti postavljene zadaće na najbolji mogući način. Iako epidemiološka situacija na nivou naše županije i na području naše općine nije  dobra po broju novooboljelih osoba od coronavirusa, redovita nastava u novoj školskoj godini  ipak će započeti uz poštivanje svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo.

Školski objekti su uz pomoć nadležnih općinskih službi, kao i ministarstva adekvatno pripremljeni te su osigurani propisani uvjeti za početak nastave. Bit ćemo primorani svi zajedno prilagođavati se novim okolnostima, slijediti upute, stjecati nove navike, biti odgovorni te pružati maksimalnu podršku jedni drugima.

Roditelji / staratelji djece koja imaju neke kronične bolesti te spadaju u rizičnu skupinu ili dolaze iz obitelji  u kojima žive osobe iz rizičnih skupina  uz mišljenje liječnika mogu školi dostaviti izjavu da njihovo dijete nastavu pohađa na daljinu. Ista izjava vrijedit će za dva tjedna nastavnog procesa.

Našim prvašićima koji će ove školske godine po prvi put sjesti u školske klupe želim izraziti dobrodošlicu, da njihov početak školovanja započne radosno i koliko je moguće opušteno.

Ukoliko budemo vjerovali da možemo, već smo napola uspjeli! Ovom porukom svim učenicima, njihovim roditeljima, djelatnicima škole sretan početak nove školske godine!

Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge!

Ravnateljica: Lidija Zadrić

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar