Posljedice korone: U HNŽ-u za tri dana 200 otkaza

Posljedice korone: U HNŽ-u za tri dana 200 otkaza

Za samo tri dana, u periodu od 25. do 27. ožujka, Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije zaprimila je više od 200 zahtjeva za ostvarivanje prava nezaposlenih osoba, temeljem prestanka radnog odnosa. 

Zabrinjavajući podaci o otpuštenim radnicima uslijed epidemiološke krize zbog koronavirusa proteklih dana stižu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Za samo tri dana, u periodu od 25. do 27. ožujka, Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije zaprimila je više od 200 zahtjeva za ostvarivanje prava nezaposlenih osoba, temeljem prestanka radnog odnosa.

“Zabrinjavajuće su najave računovodstvenih agencija o masovnim otpuštanjima po nalogu svojih komitenata. O tome koliko se o ekstremnim brojkama radi govori i podatak da se u čitavoj veljači 659 osoba javilo u evidenciju nezaposlenih naše Službe zbog prestanka radnog odnosa. Ovim informacijama želimo potvrditi opravdanu zabrinutost javnosti o opstanku gospodarstva u izvanrednim uvjetima”, govore za klix.ba iz Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar