Epidemiološka situacija u općini Prozor-Rama je i dalje zadovoljavajuća

Epidemiološka situacija u općini Prozor-Rama je i dalje zadovoljavajuća

Danas je u programu Radio Rame gostovala ravnateljica Doma zdravlja Rama i članica Stožera civilne zaštite Prozor-Rama, dr. Mara Anđelić.
Epidemiološka situacija u općini Prozor-Rama je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa, izuzev osobe iz Mostara ( kontakta supruge prvozaraženog)  koja se vodi sa prebivalištem u općini Prozor-Rama.

“Ukupan broj prijavljeni koji su bili pod zdrastvenim nadzorom je 294, već njih 100 je izišlo od nazdora koji traje 14 dana”, kazala je za Radio Ramu dr. Anđelić.

Trenutno Dom zdravlja Rama raspolaže sa sedam testova za utvrđivanje COVIDA-19, potvrdila ja dr. Anđelić.

Dom zdravlja Rama  zajedno sa  Stožerom civilne zastite  Općine Prozor-Rama kontinuirano prati sva događanja i spreman je reagirati ako dođe do bilo kakvih promjena.

Dogovoreno je provođenje niza konkretnih mjera i aktivnosti koje za cilj imaju prevenciju pojave korona virusa na području općine.

I dalje su na snazi sve naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog stožera  Ministarstva zdravstva HNž-a. Kontinuirano se prati epidemiolška situacija u zemlji i regiji te u skladu s tim su uvedene javno zdravstvene mjere . Apelira se  na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i Krizni stožer Ministarstva zdravstva HNŽ-a, a sve s ciljem prevencije sprječavanja pojave korona virusa, naveli su iz  stožera Civilne zastite Općine Prozor Rama.   Preporučeno je izbjegavanje skupova ljudi u zatvorenim prostorima te redovite higijenske mjere.

Poslušajte gostovanje dr. Mare Anđelić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar