Poznat uzrok pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Poznat uzrok pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širom svijeta, a u funkciju su vraćeni poslije ponoći.
Nakon potpunog kolapsa Facebookа i njegovih servisa koji nisu radili čitavih šest sati širom svijeta, iz te kompanije stiglo je i službeno priopćenje šta je uzrok pada sustava.
Naime, rano jutros oglasila se uprava te društvene mreže koja za pad Facebooka, WhatsAppa i Instagrama okrivljuje “veliki prekid u promjenama konfiguracije rutera koji koordiniraju mrežni promet između njegovih centara podataka”.
“Ovaj poremećaj mrežnog prometa imao je kaskadni efekat na način na koji naši podatkovni centri komuniciraju, što je dovelo do zaustavljanja naših usluga”, navedeno je iz te kompanije, prenijela je agencija AFP.
Podsjetimo, Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širom svijeta, a u funkciju su vraćeni poslije ponoći. Šef tehničkog odsjeka kompanije Mike Schrefer oglasio se putem Twittera i uputio je nešto ranije ispriku svim korisnicima zbog pada mreže. Akcije su odmah naglo pale, ali će se pravi učinci onoga što se dogodilo tijekom do sada nezabilježenih šest sati bez Facebook-a tek vidjeti u narednom periodu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar