Predsjedniče tko je kriv?

Predsjedniče tko je kriv?

O Aluminiju i stanju Hrvata BiH više nitko i ne priča izuzev za dnevne potrebe. Zato se ovih dana intenzivno priča o Izbornom zakonu. Ako biste bilo koga od Hrvata upitali zašto je otišao iz Bosne i Hercegovine nitko vam neće odgovoriti da je to zbog Izbornog zakona, nego zato što nema posla.

Predsjedniče tko je kriv?

Krivi su radnici što su htjeli i posao i plaću.  Otimanje i pljačkanje tvornica započelo je odmah na početku devedesetih, a ono što je ostalo sačuvano i što su branitelji obranili otuđeno je ili uništeno tek nakon rata uz blagoslov najviše politike. Jedan od takvih primjera je tvornica Unis u Prozoru. Branitelji su tu tvornicu sačuvali, ali je ona “rasturana” godinama poslije rata sve dok nije i zadnji stroj odvezen. Neki od njih i sada rade i zarađuju plaću u Kalesiji i sličnim pogonima, a nisu mogli u Rami. I tko je kriv Predsjedniče? Opet radnici, jer su zaustavili odvoz, no, po nalogu politike, policija je uredno ispratila strojeve preko Makljena.

Foto:Krov kroz koji su izvlačeni vrijedni strojevi iz Unis-a u Prozoru

Što je ostalo od Aluminija?

Nakon silne halabuke o novim investitorima od Aluminija ostaju samo reliquie reliquiarum (ostaci ostataka). Radnici su završili na ulici i u Njemačkoj gdje se čude kako je ta tvornica mogla propasti. Tko je kriv Predsjedniče? Radnici, hoće i raditi i plaću.

Da će sve otići u nepovrat prema uhodanom scenariju potvrđuje i Galerija Aluminij.

U njoj se  godinama održavala kulturne večeri grada Mostara raznovrsnim izložbama slikarskih i kiparskih radova.

U Ulici Kralja Tvrtka u Mostaru, na broju 11, jutros je započeto rušenje nekadašnje galerije Aluminij čiji je vlasnik kompanija nekada svjetskoga glasa, a danas propali Aluminij.

Građevinski radnici već uveliko rade na rušenju zidova, stubova i ostalih konstrukcijskih postavki unutar galerije. Nekadašnja galerija, sada je hrpa cigli, komada srušenih zidova i armature.

altFoto: HMS

Nekadašnje radno vrijeme Galerije od 7-20 h za sada je prekinuto, za stalno.

Galerije Aluminij je ugasila i svoju web stranicu i profile koji su nekada građane obavještavali o nadolazećim izložbama i promocijama.

altFoto: Arhiva

Galerija Aluminij je godinama održavala kulturne večeri grada Mostara raznovrsnim izložbama slikarskih i kiparskih radova.

Predsjedniče tko je kriv? Radnici koji hoće i raditi i plaću.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing