Prijetio da će pucati kako se puca u Americi, istraga obustavljena

Prijetio da će pucati kako se puca u Americi, istraga obustavljena

Istraga protiv Hamze Čardaklije, osumnjičenog za krivično djelo terorizma, obustavljena je u listopadu prošle godine, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Državnog tužiteljstva.

”U navedenom predmetu donesena je naredba o obustavi istrage 3. listopada 2022. godine, jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni učinio krivično djelo, zbog čega je odlučeno da se istraga obustavi”, navode iz Tužiteljstva BiH.

Čardaklija je nakon dojave američkog FBI-a osumnjičen za krivično djelo prijetnje terorističkim činom po ugledu na pucnjave u Sjedinjenim Američkim Državama

Kako je rečeno na ročištu za određivanje pritvora prošle godine, Čardaklija je ostavio komentar na društvenim mrežama – gdje su se spominjala nedavna dešavanja u vezi s pucnjavama i ubojstvima u školama na području SAD-a – izjavivši da će on isto učiniti i na području Sarajeva.

Postupajući tužitelj tada je naveo kako kod osumnjičenog prilikom pretresa nije pronađeno oružje i oruđe kojim se može izvršiti ovo krivično djelo. Čardaklija je prilikom obraćanja Sudu BiH kazao kako jeste napisao komentar, ali da to nije mislio, te da nije spominjao ni Sarajevo niti BiH, navodi BIRN.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing