RUSIJA: Ukrajina će platiti cijenu za ovu podršku

RUSIJA: Ukrajina će platiti cijenu za ovu podršku

Kremlj je poslao upozorenje Zapadu zbog najava o slanju tenkova Ukrajini. Sve je više naznaka da će tenkovi Leopard 2 njemačke proizvodnje biti prebačeni u Kijev.

Upitan o tom pitanju na jutrošnjem dnevnom brifingu, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da podjele u Europi oko toga hoće li poslati tenkove pokazuju da postoji sve veća “nervoza” unutar NATO-a.

“Ali, naravno, sve zemlje koje sudjeluju, izravno ili neizravno, u upumpavanju oružja u Ukrajinu i podizanju njezine tehnološke razine snose odgovornost (za nastavak sukoba)”, rekao je. “Ali jasno je da će na kraju ukrajinski narod platiti cijenu za svu ovu pseudopodršku”, rekao je.

U gotovo godinu dana sukoba u Ukrajini poginulo je i ranjeno blizu 180.000 ljudi u redovima ruske vojske i 100.000 na ukrajinskoj strani, ne računajući 30.000 ubijenih ukrajinskih civila, pokazuje procjena koju je u nedjelju objavio zapovjednik norveških oružanih snaga.

“Ruski gubici su blizu 180.000 poginulih i ranjenih vojnika”, izjavio je načelnik glavnog stožera norveških oružanih snaga Eirik Kristoffersen u razgovoru za mrežu TV2, ne navodeći odakle su ti podaci.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar