Priručnik za žene

Priručnik za žene

Ovaj priručnik pokazuje i kakav je bio položaj žena i našem društvu u to vrijeme, a mnogi bi rekli i danas. Davne 1955. godine tiskan je priručnik za žene nazvan “Kućna ekonomija”, u kojima su podijeljeni savjeti kako supruga treba da se ponaša prema svom mužu.

Pripremite večeru na vrijeme

Večeru planirajte ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunit ćete mu potrebu za toplom dobrodošlicom.

Pripremite se za muža

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kada on dođe. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte svježe. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornim od posla.

Budite zanimljiva i vesela za njega

Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a dio vaših dužnosti je da se pobrinete za to. Smanjite buku Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i recite djeci da se i ona utišaju. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga Iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas.

Ne ometajte ga

Ne žalite se ako vas muž dođe kući kasno navečer ili ako želi otići negdje na večeru bez vas. Umjesto prigovaranja, pokušajte razumjeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti. I na kraju,ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja ili integritet.

Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

I zapamtite, dobra žena zna gdje joj je mjesto.

 

(Vijesti.ba / NN)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar