• Prosinečki remizirao u prvom nastupu kao selektor BiH
  • Prosinečki remizirao u prvom nastupu kao selektor BiH
  • Prosinečki remizirao u prvom nastupu kao selektor BiH
  • Prosinečki remizirao u prvom nastupu kao selektor BiH

Prosinečki remizirao u prvom nastupu kao selektor BiH

Mreže su mirovale, a Robert Prosinečki, novi selektor Zmajeva može biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika, posebno zbog činjenice da nije mogao računati na najboje nogometaše.

Kao što je poznato, ovo nije službeni termin, pa je selektor BiH tima pozvao većinom nogometaše iz domaćeg prvenstva, uz nekoliko internacionalaca.

Ipak, i takva ekipa, koja se vjerojatno nikada više neće zajedno naći na terenu (izuzmemo li meč protiv Meksika, koji će se igrati 31. siječnja) odigrala je solidan meč, a momci su pokazali da se na njih može računati u budućnosti. Posebno se to odnosi na Luku Menala, koji je u reprezentativnom dresu potvrdio odlično nogometno  umijeće, kojem iz tjedna u tjedan svjedočimo na terenima u BiH.

Zmajevi su imali bolje prilike, ali nisu usjeli pronaći put do gola. Prvu veliku šansa bila je  u 43. minuti. Tomić je odlično prošao po desnoj strani, centrirao u peterac, a nakon loše reakcije štopera domaćih, Luka Menalo se našao u sjajnoj prilici. Ipak, udarac krilnog igrača Širokog Brijega sjajno je zaustavio domaći čuvar mreže Hamid.

Najbolju priliku naš tim imao je u 53. minuti kada je Haris Medunjanin iz jedanaesterca pogodio stativu. Kapiten Zmajeva prevario je golmana domaćih, ali je pogodio okvir gola. Za najstrožiju kaznu izborio se Menalo.

Narednu prijateljsku utakmicu BiH će igrati 31. januara u San Antoniju protiv Meksika.

Sjedinjene Američke Države – BiH 0:0

SAD: Hamid (od 46. Steffen), Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Adams, Trapp (od 83. Rubin), Roldan (od 68. Agudelo), Zardes (od 46. Arriola), Morris, Sapong (od 46. Rowe). Selektor: Dave Sarachan.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, D. Todorović, Bekić, Mihojević, Graovac, Medunjanin (od 71. Beširović), Tomić (od 46. Ćavar), Sarić (od 80. Bilbija), Zakarić (od 68. O. Todorović), Menalo (od 84. E. Ibišević), Ahmetović (od 46. Koljić). Selektor: Robert Prosinečki.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar