RAD UMIROVLJENIKA: “Nikom ništa nije omogućeno, nego je onemogućeno korisnicima invalidskih mirovina”

RAD UMIROVLJENIKA: “Nikom ništa nije omogućeno, nego je onemogućeno korisnicima invalidskih mirovina”

U javnosti i dalje postoje nedoumice koje kategorije umirovljenika u Federaciji mogu primati mirovinu i raditi, a koje ne mogu. Pojašnjenje o Izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju koje su usvojene na posljednjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH dali su iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

”Sva suština izmjena je u tome da od sada, dopunom člana 89. Zakona o MIO-u, po kojem ranije nisu mogli raditi korisnici obiteljske mirovine, sada neće moći ni nositelji invalidskih mirovina. I to je sve. Briše se član 116. koji je već proglašen neustavnim i to je u biti tehnička stvar”, govori za Faktor Tomislav Kvesić, glasnogovornik Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Kvesić dodaje kako do sada nisu mogli raditi nositelji obiteljske mirovine i oni koji su otišli u mirovinu prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja (ZPP-a).

Sada im se pridružuju i korisnici invalidskih mirovina. Ostali su mogli i prije raditi i primati mirovine i nikom ništa ovim izmjenama nije omogućeno, nego je onemogućeno korisnicima invalidskih mirovina”, objašnjava Kvesić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar