Ramski majstor za pripravljanje kobasica
Svako mjesto ima svog “meštra” za neku vrstu posla. Tako i Rama ima svog meštra za pripravljanje kobasica.
Ivica Sičaja već godinama u Rami slovi za najboljeg majstora u spravljanju kobasica. Svoje male tajne i recepture ne objavljuje na društvenim mrežama, ali ljudi znaju da on svojom vještinom priprema vrhunsku mesnu smjesu za kobasice. Stoga mu se mnogi Ramljaci, ali i iz okruženja javljaju kako bi im pomogao u pripremi ovog domaćeg delicija u vrijeme svinjokolje.
Ivica je vedra i zanimljiva karaktera. Dok smo bilježili nekoliko fotografija kako priprema sebi kobasice prvo što ističe je brojna obitelj. Sa suprugom Nadom rodio je sedmero djece; Ivanu, Mariju, Antoniju, Nevenku, Katarinu, Luku i Josipa. U svim poslovima obitelj je ta koja pomaže. Neizostavna je pomoć i bratića Nikole koji pomaže svom stricu kada nije na poslu kao vatrogasac.
Radišnost, vedrina i vjera su temelji uspješne obitelji. Zaključak je koji se nameće sam po sebi.
Ako niste još pripremili kobasice za sušenje, obratite se Ivici koji će rado priskočiti i pomoći u pripremi te prenijeti svoja iskustva vezana za pripremu i sušenje.