Razmatra se odluka o daljnjoj odgodi nastave

Razmatra se odluka o daljnjoj odgodi nastave

Postoje naznake da bi nastava mogla biti odgođena do daljnjeg, no, prema riječima županijskog ministra prosvjete, Rašida Hadžovića, više informacija na ovu temu bi se trebalo znati danas.

Obzirom da niske temperature i dalje vladaju, a prema meteorološkim prognozama, i dalje će se zadržati, što ne ide u prilog učenicima u HNŽ-u kojima je nastava odgođena do srijede, 11. siječnja. Postoje naznake da bi nastava mogla biti odgođena do daljnjeg, no, prema riječima županijskog ministra prosvjete, Rašida Hadžovića, više informacija na ovu temu bi se trebalo znati sutra.
Odgoda nastave
“Ne mogu još ništa točno reći, jer nezgodno je neke stvari projicirati. U utorak bi se trebalo znati detaljnije da li će nastava biti do daljnjeg odgođena. Naime, 9. i 10. je trebala biti nadoknada nastave, ali je, radi hladnoće, odgođena, odnosno pomjerena. Dalje što će se dešavati, još uvijek ne znamo.
Tu su sindikati i ravnatelji škola, a moram kazati da nije isto promatrati stvari u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Prozoru, Neumu. Postoji i mogućnost da budu časovi skraćeni, ali, još uvijek se ništa ne zna, tako da ne mogu sa sigurnošću reći što će se točno dalje dešavati”, kazao je ministar Hadžović u izjavi za Dnevni list.
Razgovarali smo i sa Slavkom Laušem, predsjednikom Sindikata učitelja HNŽ-a, koji nam je također kazao da bi se sutra trebale znati točne informacije.
“U utorak oko 9 – 10 sati bih trebao biti na sastanku sa pomoćnikom ministar i ministrom da vidimo što ćemo dalje, da li će nastava još odgađati, ili ne”, kazao je Lauš.
Naime, obzirom da se učionice u Mostaru nisu grijale već tjednima, zasigurno će biti previše hladno za učenike boraviti u hladnim prostorijama.
Što se tiče nadoknade časova, prema ministrovim riječima, to će odlučiti ravnatelji škola, jer se ne može u svakoj školi nadoknaditi nastava na jednak način.
Lauš je nedavno kazao kako bi se nastava trebala nadoknaditi za vrijeme proljetnog raspusta, te kako će se ovaj zahtjev uputiti ministru i Udruzi roditelja.
“Za vrijeme proljetnih praznika djeca neće ići u školu na Veliki četvrtak i petak, u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Trebali su ostati još četiri dana, međutim onda bi trebali nastavu početi četvrtkom i tu bi mogli nadoknaditi ovo što bi sada izgubili”, rekao je nedavno Lauš.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar