ReLOaD2: Poziv na učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

ReLOaD2: Poziv na učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg financira Europska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova/općina Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Novo Sarajevo, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina.

Zainteresirane mlade osobe bi trebale da svoj interes za učešće u besplatnim certificiranim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku shorturl.at/iqsH1 najkasnije do 21. ožujka 2023. godine.

Za Bihać, Gacko, Goražde, Gradiška, Mostar, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo i Ugljevik je produžen rok do 31. ožujka 2023.

Dinamika i sprovedba certificirane obuke će biti definirana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama

Obuke će biti organizirane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih certificiranih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresirane mlade osobe će moći odabrati učešće u sljedećim certificiranim obukama:

Razvoj digitalnih vještina (provedba obuke je moguća online ili uživo)
  1. MS Excel – osnovno i napredno poznavanje; procijenjeno trajanje obuke je 24 sata
  2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procijenjeno trajanje obuke je 48 sata
  3. Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procijenjeno trajanje obuke je 22 sata
Prema planu provedbe obuka očekuje se da će obuke biti organizirane u period svibanj – lipanj  2023. godine.
Odabrani kandidati će biti blagovremeno informirani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja vezana za ovaj poziv mogu se poslati e-poštom na [email protected] sa referencom na „Besplatne certificirane obuke – ReLOaD2 BiH projekat“ u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave čim prije i time osiguraju učešće u ovoj obuci.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing