KAKO SU U REVIZIJI PROLAZILI OSTALI SUBJEKTI

KAKO SU U REVIZIJI PROLAZILI OSTALI SUBJEKTI

U protekloj godini od 40 analiziranih proračunskih subjekata, izrečeno je samo 5 pozitivnih mišljenja, dok su ostala mišljenja sa rezervom ili negativna. Zanimljivo je da Federalno Ministarstvo financija revizijom za 2015. godinu nije dobilo pozitivno već mišljenje sa rezervom.

S obzirom  da je Ured za reviziju institucija FBiH dostavio negativno mišljenje o financijskoj reviziji Općine Prozor – Rama za 2015. godinu, analizirali smo i ostala izvješća po izvršenim revizijama u Federaciji BiH.

U protekloj godini, po toj analizi, od 40 analiziranih proračunskih subjekata, izrečeno je samo 5 pozitivnih mišljenja, dok su ostala mišljenja sa rezervom ili negativna.

Pozitivno mišljenje dobili su: Federalno Ministarstva unutrašnjih poslova za 2015. godinu , Parlament  FBIH za 2015. godinu, Ured Predsjednika i dva Potpredsjednika Federacije BIH za 2015. godinu, Federalno Ministarstvo  raseljenih osoba i izbjeglica za 2015. Godinu  i Federalna Uprava policije za 2015. godinu.

Negativno mišljenje, između ostalih, dobili su: Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo  za 2015. godinu, Federalni Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje za 2015. godinu, Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanke županije za 2015. godinu, Grad Sarajevo  za 2015. godinu, Općina Ljubuški na dan 31.12.2014. godine.

Zanimljivo je da Federalno Ministarstvo financija revizijom za 2015. godinu nije dobilo pozitivno već mišljenje sa rezervom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar