Rezultati natječaja za projekte mladih

Rezultati natječaja za projekte mladih

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ (NCM) kroz 15 godina postojanja nudi priliku mladima za susrete s drugim i drugačijim, razvijajući svoje talente, sposobnosti kroz dodatno neformalno obrazovanje. Projekti Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ temeljeni su na pastoralu mladih, a našim mladima želimo pružiti priliku da razvijaju svoje talente i sposobnosti kroz neformalnu edukaciju i projekte u kojima mogu sudjelovati.

U skladu s tim, 30. travnja raspisan je Natječaj za projekte mladih za dodjelu malih grantova za podršku projektima mladih na razini župnih zajednica i dekanata na koji je pristiglo 40 projekata. Pravo sudjelovanja na ovom natječaju imale su sve (ne)formalne skupine mladih,  organizacije, škole, Udruge i župe na razini Vrhbosanske nadbiskupije.

Projekti su izabrani odlukom povjerenstva kojeg su činili vlč. Ilija Marković, župnik župe sv. Ilije Proroka u Ilijašu i docent na Katedri kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, s. Jelena Jovanović, pastoralna suradnica i vjeroučiteljica u župi Imena Marijina Gromiljak, te Martina Vidović, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Projekti koje će Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ podržati u tekućoj godini su:

Bend mladih „Trinitas“ iz župe Presvetog Trojstva Novo Sarajevo s projektom nabavke razglasa, te dječji zbor i zbor mladih župe Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja sa projektom Izlet dječjeg zbora i zbora mladih u Sarajevo. Na natječaj su svoje projekte prijavile i Frama Bugojno – Duhovna obnova na otoku PrvićuFrama Domaljevac – Hodočašće u MeđugorjeFrama Guča Gora – Zaboravljena blaga Bosne i HercegovineFrama Kiseljak koja je aplicirala sa projektom dječjeg ljeta „Stvaranje svijeta“, Frama Kreševo – Pjesma za FRAMAFESTFrama Nova Bila – Dan obitelji 2022 te Frama Vareš – Dječje ljeto u Varešu.

Odobreni su projekti i HKD Kralj Tomislav/Napredak Zenica  Samo da rata ne bude,  Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni –Studijsko putovanje u Međugorje, a svoje projekte prijavili su i Katolički skauti župe Presveto Trojstvo Novi Travnik –  Škola sa katoličkim skautima Šibenske nadbiskupije te Katolički skauti župe sv. Luke Evanđeliste Novi Grad Sarajevo – Škola sa katoličkim skautima Šibenske biskupije.

Katolički duhovni bend „Novo Nebo“ aplicirao je na natječaj s projektom Tragovima gradišćanskih Hrvata, dok je Nadbiskupijsko misijsko međunarodno sjemenište „Redemptoris Mater“ apliciralo s projektom Nabavka gitare KL. ALHAMBRA 4OP. Odobreni su i sljedeći projekti: Radio Marija BiH – Nabavka laptopa za audio prijenosOsnovna škola „Bila“ Vitez – Uređenje školskog dvorišta Eko kutak, Regionalni ured Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ u Posavini – Susreti i edukacije za mlade, te projekt Udruge osoba s poteškoćama u razvoju „Kuća Nade“ –  Rekreacija i rehabilitacija osoba s poteškoćama u razvoju korištenjem blagodati vode.

Sestre služavke Malog Isusa prijavile su projekt Dječji kamp Bezgrešnog  Srca Marijina, 2022., dok je Udruga katoličkih studenata „Emaus“ prijavila projekt Nabavka promotivnih majica.

Male grantove dobiti će i sljedeće udruge i župe: Udruga „Moja prva nota“ –   Božić u VarešuUdruga „Prijatelji KŠC sv. Pavao“ – KaeŠCeteka – školski kvizUdruga „Život“ – Uređenje etno sobe,  Zbor mladih „Spes“ – S pjesmom kroz život,  Župa Uznesenja BDM Stup – Dječje ljetoZbor mladih župe Presvetog Srca Isusova Brčko – Opremanje zbora instrumentimaŽupa Presvetog Srca Isusova – Duhovno-rekreativni program, Župa Srca Isusova Čajdraš – Sportske aktivnosti mladihŽupa Tolisa – Tamburaški orkestarŽupa sv. Ane Domaljevac – Ministrantske igreŽupa Uzašašća Gospodinova Novi Travnik – Odlazak na festival mladih u Međugorje od 01.-05.08.2022Župa Imena Marijina Svilaj – Izlet mladih župe SvilajŽupa Žalosne Gospe Čardak – Hodočašće krizmenika Doborskog dekanata, te Župa sv. Luke Evanđeliste Novi Grad Sarajevo – Kino u župi.

Svečano potpisivanje ugovora održat će se na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini u subotu, 28. svibnja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar