Rusi se oglasili o Sjevernom toku

Rusi se oglasili o Sjevernom toku

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da Kijev “apsolutno nije uključen” u napade na plinovod Sjeverni tok i da nemaju podataka o tome što se dogodilo nakon što je The New York Times objavio da američki obavještajni podaci sugeriraju da je napad izvela proukrajinska skupina.

“Bez sumnje, Ukrajina apsolutno nije uključena u ekscese na plinovodima”, rekao je Reutersu Mihajlo Podoljak. “To nema ni najmanjeg smisla”, naglasio je.

Dodao je da Ukrajina nema podataka o tome tko je u to bio uključen, ali je poručio da bi možda trebalo kriviti ruske napore za destabilizaciju regije.

Rusija: Ovo miriše na monstruozan zločin

U međuvremenu se oglasila i Rusija. Oni su odgovorili na dio objavljene novinarske objave u kojoj piše da nema dokaza da je vlada u Kijevu bila povezana sa skupinom koja bi mogla stajati iza napada.

Medijska izvješća o napadima na plinovode Sjeverni tok koordinirani su pokušaj da se skrene pozornost i Kremlj je zbunjen kako američki dužnosnici mogu pretpostaviti bilo što o napadima bez istrage, rekao je Kremlj, prenosi Index.hr.

“Očito je da autori napada žele skrenuti pozornost. Očito je riječ o koordiniranom nabacivanju u medijima”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za državnu novinsku agenciju RIA. “Kako američki dužnosnici mogu išta pretpostaviti bez istrage?”, pita se Peskov.

Peskov je također rekao da zemlje dioničari Nord Streama trebaju inzistirati na hitnoj, transparentnoj istrazi. “I dalje nam nije dopušteno sudjelovati u istrazi. Tek prije nekoliko dana dobili smo obavijesti o tome od Danaca i Šveđana”, rekao je Peskov. “Ovo nije samo čudno. Miriše na monstruozan zločin”, dodao je Peskov.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar