Samo u BiH: Ukradena avionska bomba dok se čekalo pirotehničare

Samo u BiH: Ukradena avionska bomba dok se čekalo pirotehničare

Velika zrakoplovna bomba, zaostala iz Drugog svjetskog rata, koja je nedavno pronađena u koritu rijeke Janje u Bijeljini, nakratko je ukradena dok se čekalo njezino uništavanje na lokaciji ”Stara karaula”, neslužbeno doznaje portal InfoBijeljina.

Iza ove nesvakidašnje krađe, kako otkrivaju izvori spomenutog portala, stoji skupina od nekoliko osoba, koje su srećom ubrzo pronađene. Pripadnici Policijske postaje Janja u utorak su prijavili gradskom Odsjelu za civilnu zaštitu pronalazak velike zrakoplovne bombe u koritu rijeke Janje u blizini stadiona, gdje su u tijeku radovi na uređenju.

Prema utvrđenoj proceduri, Područnom odjelu civilne zaštite Bijeljina upućen je zahtjev za angažiranje nadležnog ”A-tima” Republičke uprave civilne zaštite iz Doboja, za hitno uklanjanje ovog eksplozivnog sredstva.

Mjesto je propisno obilježeno, ali dok se čekao pirotehničarski tim, bomba je završila u rukama nekoliko nesavjesnih pojedinaca, piše InfoBijeljina. U namjeri su, srećom, tek nakratko uspjeli, sve dok mještani nisu primijetili da se kreću prema rijeci Drini. ”Bomba je od njih potom oduzeta, a onda i uništena”, kazao je izvor.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar