SRPSKI MEDIJI: “Hrvatima se dogodio nogomet”

SRPSKI MEDIJI: “Hrvatima se dogodio nogomet”

Srpski mediji posvetili su veliki prostor i ključna mjesta na portalima porazu Hrvatske od Argentine (3:0) u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Telegraf odmah nakon naslova “Otkrivamo što se zaista dogodilo s Hrvatskom u polufinalu SP-a” dodaje “Dogodio se nogomet”, prenosi Index.hr.

Telegraf: “Gdje je nestala Hrvatska koja nas je toliko zadivila u Katru?”

“Hrvati protiv Argentine nisu ličili na sebe, prvi je komentar svih koji su gledali polufinale SP u Katru: nigdje one sigurnosti, vatre, inata, volje, umijeća, nigdje one ekipe koja je došla do polufinala SP i koja se nadala da će ovog puta otići i korak dalje. Pa što se dogodilo? Leo Messi.” piše Telegraf i nastavlja se retorički pitati o razlozima debakla Hrvatske: “Kako je moguće da je ekipa koja je plijenila koncentracijom, uigranošću, komunikacijom, timskim duhom, lagano primi tri komada? Kako je moguće da budu ovako poniženi baš kad to gleda cijeli svijet? Što je uzrok? Neki balkanski mentalitet? Neko ograničenje Hrvata, neki pad u koncentraciji, svađa u svlačionici, neka vannogometna afera?”

“Hrvati su pobijedili balkanski mentalitet, ali ne mogu Messija”

Slijedi odgovor: “Ma kakvi. Hrvatska je poslala u Katar nikad bolju momčad, atmosfera je bila sjajna, to su momci koji znaju igrati nogomet, i znaju igrati na rezultat. Jedinstvo im nikad nije bilo jače, cijela nacija je iza njih, motiv nikad veći… Pa što se onda dogodilo? Leo Messi. Kad u ratu pored sebe imaš Ahileja, izrastu ti krila, a snaga je duplo veća nego inače. Zato je Argentina bila jaka kad je bilo najpotrebnije. Nije do Hrvata. Desilo se nogometno božanstvo, prvi nogometni bog iz Argentine poslije Maradone, čovjek koji može protiv dvojice, trojice, četvorice, ma može protiv cijelog sveta. A Hrvati? Ništa oni nisu krivi. Bili su odlični, sjajni, najbolji što su mogli biti, ali na drugoj strani bio je cheat code zvani Lionel Messi. I tu pomoći nema.”

Blic: “Zlatko, svi znaju za tvoj trik”

Blic pod naslovom “Zlatko, znaju za tvoj trik. Propast hrvatske kuhinje zbog Brazila, a Argentina je prosto stvorena za prvaka svijeta” piše: “Hrvati, kapa dolje, za sve ono što ste uradili do sada. Možda je bilo previše lijepo da bi bilo istinito ako bi komšije dva puta zaredom prošle u finale Mundijala, ali su oni svoj san željeli odsanjati do kraja. Veliko bravo na svemu što su uradili, ali je ovoga puta Argentina samo potvrdila da će biti glavni favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Zlatko Dalić je i ove godine pokazao da je taktički možda i genijalan. Znao je kako pročitati svakog protivnika, ali je onda želio ponoviti igru protiv Brazila, da ponovo podvali južnoameričkoj reprezentaciji. Međutim, Scaloni zna za njegov trik. Nije baš ni on toliko naivan da prihvati ono što su Brazilci morali.

Foto: Anadolija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing