Za stipendiranje studenata Hrvata izvan RH – 3,5 mil. kn

Za stipendiranje studenata Hrvata izvan RH – 3,5 mil. kn

Tri i pol milijuna kuna namjenila je hrvatska država stipendiraju studenata, pripadnika hrvatskog naroda izvan Hrvatske u akademskoj 2016./2017. godini, proizilazi iz natječaja što ga je objavio Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ured, naime, kani dodijeliti ukupno 500 stipendija: 400 za studij u BiH i 100 za studij u Hrvatskoj. Stipendije se dodjeljuju na 10 mjeseci, u mjesečnom iznosu od 700 kuna, pa pod pretpostavkom da će se dodijeliti svih 500, dolazi se do iznosa od 3, 5 milijuna kuna.

Prijave na natječaj mogu se podnijeti zaključno do 23. siječnja, dostavljaju se isključivo poštom na adresu Ureda, Trg hrvatskih velikana 6, Zagreb.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovni studenti javnih visokih učilišta: u Hrvatskoj – hrvatski iseljenici s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine iz 12 europskih država u kojima živi hrvatska manjina te studenti Hrvati iz BiH s prebivalištem u toj državi, koji u Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju redovni studij.

U BiH se na natječaj mogu javiti studenti Hrvati s prebivalištem u toj državi, koji u BiH upisuju ili nastavljaju redovni studij.

Opći uspjeh u završnoj godini srednje škole, odnosno tijekom studija, te socijalni i materijalni status studenata, kriteriji su koji će odrediti popis potencijalnih stipendista.

Sve pojedinosti o natječaju mogu se naći na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske:stipendije

Na tim će stranicama biti objavljena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju, uz ime i prezime studenta/ice bit će objavljen i ukupan broj ostvarenih bodova.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar