Studenticu generacije Vlada HNŽ-e proglasila najlošijom kandidatkinjom

Studenticu generacije Vlada HNŽ-e proglasila najlošijom kandidatkinjom

Vlada HNŽ-a našla se ovih dana u središtu pozornosti zbog prijema vježbenika. Kako i na koji način su se primali vježbenici u županiji govori primjer studentice koja je dobila Rektorovu nagradu.

Mlada Mostarka Fatima Husejić- Memić je nakon uspješno završenog školovanja na Strojarskom fakultetu u Mostaru krenula u potragu za poslom.
Kao student generacije Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru aplicirala je na mjesto pripravnika u Vladi HNŽ. S obzirom na prosjek od 9.66 očekivala je da će jedno od 100 otvorenih mjesta biti njeno, no grdno se prevarila. Zbog toga se ona odlučila “izviniti” Vladi HNŽ što je uopće konkurirala za mjesto pripravnika, a ispriku je objavila i na svom Facebook profilu, u koje stoji sljedeće:

“Najlošiji kandidat za pripravnika u Vladi HNŽ. Ispričavam se što sam se uopće prijavila na natječaj, te Vam oduzela minut što otvoriste i prelistaste moje dokumente, koje kao dokaz ovdje prilažem. Ispričavam se što sam dobitnica Rektorovih nagrada i student s najboljim uspjehom.
Završila sam Master studij sa prosječnom ocjenom 9.66, a Vi izabraste kolegicu, koja niti je završila Master studij, niti ima navedeni prosjek, niti ima Rektorove nagrade. Voljela bih znati po kojem osnovu; vidjeti njenu dokumentaciju, ali i to pravo mi uskratiste. Šta reći…da nije tužno bilo bi smiješno! Sve po zakonu!!!”
Fatima inače ima Zlatnu medalju Univerziteta, Zlatnu plaketu univerziteta, Rektorovu nagradu, tri Bronzane plakete Univerziteta i Srebrenu plaketu Univerziteta.
Njen Facebook post poslužio je i kao dokaz za sva stečena priznanja tokom studiranja.

Republika info i  N1

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar