Sve stranke HNS-a podržale Komšićevog čovjeka (DF-ovca) Sanela Kajana

Sve stranke HNS-a podržale Komšićevog čovjeka (DF-ovca) Sanela Kajana

Sve stranke HNS-a su podržale, a radno tijelo u kojem je Mladen Bošković (HDZ BiH) predložilo Sanela Kajana za predsjednika Povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Kajan je član DF-a, s prethodnim višegodišnjim novinarskim iskustvom, koji je navodno omražen među HDZ-ovcima i medijima te stranke.

Suradnja s DF-om praktično se pokazuje i dokazuje svakoga dana i u svim dijelovima BiH

Tako je nedavno u HNŽ-u DF-ov Zoran Mikulić dao ruke HDZ-u, čiji čelni čovjek voli obmanjivati da suradnja s DF-om nije opcija, što se gotovo svakodnevno na terenu demantira.

Izborom predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova radnih tijela Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iscrpljen je cjelokupan dnevni red konstituirajuće sjednice koja je prekinuta 1. prosinca.

Za Odluku o imenovanju radnih tijela glasalo je 57 zastupnika, 14 je bilo suzdržanih, dok je 16 zastupnika glasovalo protiv. Od hrvatskih predstavnika jedini glas protiv ovog imenovanja došao je od HRS-ovog Slavena Raguža.

Kako je rečeno uoči glasovanja, nije moguće održavati redovne sjednice Doma bez radnih tijela jer je potrebno njihovo mišljenje o dokumentima koji se predlažu za usvajanje Domu

Predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković-Lepić najavila je da će 25. siječnja biti održana prva redovna sjednica, a na njoj bi trebao biti razmatran proračun kao i neproračunski korisnici zbog čega je bilo potrebno danas donijeti odluku o imenovanju radnih tijela.

Na početku konstituirajuće sjednice 1. prosinca imenovano je rukovodstvo Doma kojeg čine predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka) te dopredsjedavajući Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

U Ustavno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH izabrani su: predsjednik Mladen Bošković (HDZ BiH), a zamjenik je Elvir Karajbić (SDP). Članovi povjerenstva su još Belmin Zukan (SDP), Feliks Vidović (HDZ BiH), Mirza Čelik (DF), Rasim Smajlović (NiP), Nezir Pivić (SDA), Adisa Kokić-Hinović (SDA).

SDA-ov Eldar Čomor bit će predsjednik Povjerenstva za pitanja mladih, a zamjenica mu je DF-ova Marijana Hrvić-Šikuljak. Članovi tog Povjerenstva su još Karlo Nevistić (HDZ), Amir Purić (NS), Elmedin Konaković (NiP) te Belmin Zukan (SDP).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar