• Sveučilište u Mostaru dobilo 25 doktora znanosti
  • Sveučilište u Mostaru dobilo 25 doktora znanosti

Sveučilište u Mostaru dobilo 25 doktora znanosti

Svečana promocija 25 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru (SUM) upriličena je u četvrtak u amfiteatru Medicinskog fakulteta SUM-a. Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako promovirani doktori znanosti dolaze iz svih društvenih područja i svih polja i grana koje se izučavaju na mostarskom sveučilištu.

”Sveučilište u Mostaru je relativno “staro sveučilište” kada gledamo starosnu strukturu, a svi novi doktori, koji će potencijalno sutra biti docenti, snaga su ovog sveučilišta”, naglasio je Tomić. Podsjetio je kako je prošle godine promovirano 55 doktora znanosti te da su mnogi doktori zaslužni za jačanje sveučilišnih kapaciteta.

”Vjerujemo da ćemo narednih godina, razvijajući nove interdisciplinarne studije, doktorske studije i studije na engleskom jeziku, još više ojačati naše kapacitete i sveučilište pripremati za novu eru, integrirano sveučilište koje će u potpunosti prihvatiti europske standarde u visokom obrazovanju i znanstveno-istraživačkom radu”, poručio je Tomić.

Ocijenio je kako promocija doktora znanosti govori i o ostvarivanju njihove društvene misije. ”Danas smo ponosni za 25 novih doktora znanosti, što ujedno govori o ostvarivanju naše društvene misije, a društvena misija je jedno od naših vrlo važnih područja djelovanja i unutar je strategije Sveučilišta u Mostaru, pozicionirano kao jedno od strateških područja”, zaključio je Tomić.

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar