• Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige
  • Tko još čita knjige

Tko još čita knjige

U moru aplikacija i društvenih mreža knjiga se skoro izgubila. Čitanje je ostalo samo obveza. Kod učenika je to uglavnom čitanje sažetka lektire na nekoj internetskoj stranici koju se iščeprka ili progugla na popularnoj tražilici.

Ipak, još uvijek dosta ljudi čita, a to potvrđuju iz Narodne knjižnice Rama. Zanimljivo je da  upravo mladi ponajviše posuđuju knjige.

U zimsko vrijeme dok su još noći duge nekada se družilo uz preslicu, vlačilo vunu  ili igralo prstena. Uz toplu peć s ponekom jabukom i orahom pripovijedalo se legende, pričale se životne dogodovštine, hvalilo se svojim i hajdučkim junaštvima, razgovaralo o proljetnim sjetvama, a momci su se udvarali curama. Uvijek bi se i zapjevalo.

Nije bilo objavljivano  na facebooku ili instagramu. Sve je to bilo tu u tom trenutku i nikada više.

Bilo je dosta i onih koji su čitali. Knjiga nije bilo pa je jedna kružila po selu kao bombonjera donesena na poklon sve dok djeca ne bi kradomice izvukla iz nje jednu po jednu slatku kuglicu.

I u ovo vrijeme kada smo poprilično usmjereni na neku vrstu izolacije, izazvane pandemijom koronavirusom, uglavnom se svi druže na društvenim mrežama. I to nam je sigurno postalo monotono.

Zato bi dobar prijatelj bila knjiga koja će obogatiti naš rječnik, uzburkati maštu, potaknuti na kreativnost, odvojiti nas od učmale svakodnevice, skriti pesimizam te u naš život unijeti duh vedrine.

 

 

Stoga, uputimo se u Narodnu knjižnicu Rama i sigurno ćemo na policama naći zanimljivu knjigu za sebe.

Ukoliko želite čitati bez posuđivanja knjige u pripremi je  prostor čitaonice koji ćete moći  koristiti za čitanje ili svoja istraživanja.

Ramski Vjesnik će u narednom razdoblju u suradnji s Narodnom knjižnicom Rama objavljivati kratke priče koje će nas sve potaknuti na čitanje.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar