Tragedija na nogometnom stadionu u Bukureštu

Tragedija na nogometnom stadionu u Bukureštu

PREMINUO je 26-godišnji veznjak Dinama iz Bukurešta Patrick Ekeng, koji se srušio u nesvijest tijekom utakmice protiv Viitorula. Nesretni mladić doživio je srčani udar, liječnici su ga sat vremena oživljavali, ali nije mu bilo spasa.

Srušio se nakon sedam minuta na terenu 

Rumunjski Sport javlja kako je Ekeng ušao u 63. minuti utakmice kao treća zamjena, a srušio se sedam minuta kasnije. Sudac je odmah zaustavio utakmicu kako bi mu liječnici mogli pružiti prvu pomoć. Sudeći prema snimci, Ekeng je djelomično bio pri svjesti nakon što je pao na travnjak. Liječnici su ga odmah prebacili na bok kako ne bi progutao jezik te su ga pokušali održati budnim. 

Hitna nije imala uređaj za oživljavanje?!

Problem je nastao zbog katastrofalno spore reakcije hitne pomoći. Sport tvrdi kako im je trebalo više od dvije minute da dođu do igrača, zbog čega su negodovali brojni igrači i navijači. 

Ipak, hitna se nekako probila do travnjaka te je odvezla mladog Kamerunca u bolnicu. Navijači su se spontano počeli okupljati ispred bolnice, u nadi da će sve proći dobro, ali nakon sat vremena reanimacije liječnici su proglasili smrt.

No, ono o čemu se će još pričati u Rumunjskoj jest šokantna informacija, koja još uvijek nije službena, a prema kojoj kola hitne pomoći nisu bila adekvatno opremljena, odnosno liječnici u vozilu nisu imali uređaj za oživljavanje.

Index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar