• Tunižani nadmudrili Hrvatsku kontrom
  • Tunižani nadmudrili Hrvatsku kontrom
  • Tunižani nadmudrili Hrvatsku kontrom

Tunižani nadmudrili Hrvatsku kontrom

Nakon četiri godine Hrvatska se vratila u Varaždin, ali nije barokni grad ovoga puta bio sretan za Vatrene! Prvi put je u Varaždinu Hrvatska poražena, bolji je s 2-1 bio Tunis.

Gledali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Zlatko Dalić isprobao novu formaciju 3-5-2, od prve minute na teren poslao tri debitanta – Simona Slugu, Darija Melnjaka i Filipa Benkovića. Nije se to pokazalo pretjerano dobrim, posebno jer su Tunižani znali iskoristiti nedostatak bekova i brzim su kontrama probijali sa svih strana i stvarali probleme obrani.

Poveli su iz jedne takve bre akcije u 16. minuti.  Wahbi Khazri je primio loptu na centru i odigrao dupli pas s Youssefom Msaknijem. Vida i Benković su zaostali za Alžircima, Khazri je ponovno dodao Msakniju koji šalje loptu na desnu stranu Badriju. Sluga je rukom uspio dirnuti loptu, ali samo da je odbije u mrežu.

Nastavili su prijetiti Tunižani do kraja poluvremena, Hrvatska nije mogla do prilike, kada god bi se Vatreni približili golu, gosti bi ih zatvorili. Nekoliko njih bi ekspresno okružilo našeg igrača s loptom u nogama. Zabilježen je u prvom poluvremenu tek jedan pokušaj, imao ga je Milan Badelj odmah na početku, ali ni on nije išao u okvir gola.

U drugom poluvremenu Hrvatska je bila puno bolja. Na samom je početku Bruno Petković zabio za izjednačenje. Sjajnom je varkom izbacio Bronna i u padu pospremio loptu u mrežu uz stativu za izjednačenje. Asistirao mu je Milan Badelj.  Nastavili su naši igrači napadati nakon tog gola, ali postajalo je opasno čim se uspijevala otvoriti kontra Tunižanima. Prvu je sjajno skinuo Simon Sluga, koji je obranio nekoliko zicera, a druga se pretvorila u penal. Domagoj Vida je rukom zaustavio loptu, Sliti je zabio za novo vodstvo i pobjedu od 2-1.

U drugom poluvremenu varaždinskoj publici su se predstavili i Bartolec, Perišić, Brozović, Halilović, Caktaš i Modrić.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar