U Federaciji novih 6 oboljelih – 4 u Konjicu, 2 u Mostaru

U Federaciji novih 6 oboljelih – 4 u Konjicu, 2 u Mostaru

Od posljednjeg izvješća o epidemiološkoj situaciji, objavljenog jučer u popodnevnim satima, u RS-u nisu registrirane nove osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. S već registrirana tri slučaja zaraze, Mostar sada broji ukupno pet zaraženih.

Nova dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Mostaru, javlja reporterka N1 Tina Jelin Dizdar.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je direktor KBC Mostar Ante Kvesić. Ukupno je pet zaraženih u gradu na Neretvi.

“U Mostaru je ukupno pet osoba zaraženo, još se ne zna tko su. Vrlo je teško ostati racionalan u ovoj situaciji. Obitelj rodilje koja je zaražena je sva u izolaciji i nitko nije mogao doći po dijete koje je rodila prije tri dana. Suprug je radio u dispanzeru što je ozbiljno”, kazala je reporterka N1.

U izolaciji je 28 liječnika, ali se oni svi osjećaju dobro i nemaju poteškoća. Do sada se prijavilo više od 120 osoba koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim.

Kako je za N1 neslužbeno potvrđeno, a zbog novonastale situacije, radi se na reorganizaciji KBC Mostar, navela je Jelin – Dizdar.

U Konjicu je registrirano prvih četvero zaraženih. Do zaraze je došlo nakon što je 11. ožujka organizirana manifestacija povodom 70. godišnjice rada kompanije za proizvodnju oružja i streljiva “Igman”. Manifestaciji je prisustvovao vrh Vlade FBiH, ali i gost iz Srbije za kojeg je naknadno javljeno da je pozitivan na korona virus.

Kako javlja reporterka N1, cijela uprava ovog poduzeća je u izolaciji i sada se pokušava doći do ostalih kontakata.

/Izvor: Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar